Airco systeem vervuild? Dat betekent spoelen!


Let op! Vooraf aan het spoelen van een airco systeem
moeten de airco compressor, condensor, filterdroger en het expansieventiel worden verwijderd, deze kunnen niet worden gespoeld. Vervang deze onderdelen na het spoelen van het aircosysteem.


De airco leidingen en de verdamper in het dashboard worden gespoeld. Dit kan met spoelvloeistof of met koudemiddel. Voor het beste resultaat, adviseren we het aircosysteem te spoelen met airco spoelvloeistof. Een spoelvloeistof reinigt het aircosysteem beter dan koudemiddel. Bovendien werkt het sneller.


Let op! Na het spoelen het aircosysteem GOED drogen, er moeten geen resten spoelvloeistof in het systeem achterblijven voordat de nieuwe onderdelen worden gemonteerd. Hiervoor kan gedroogde perslucht of liever nog, stikstof worden gebruikt.


Frequent airco systemen spoelen?


Dan adviseren we het gebruik van een spoelmachine >. Met een spoelmachine wordt de spoelvloeistof door het aircosysteem geperst en wordt deze weer opgevangen om de spoelvloeistof eventueel te hergebruiken.


Incidenteel airco systeem spoelen?


Dan adviseren we een spoelset > die werkt op perslucht. Deze set is uitgerust met een hervulbaar drukvat die met stikstof op druk wordt gebracht en met een spuitpistool de onderdelen reinigt. Met de opvangslang, kan de spoelvloeistof opgevangen worden en zo weer hergebruikt worden. Indien de spoelvloeistof sterk vervuild is, raden we aan deze eerst te filteren.


Spoelmachine online bestellen Fast Flush spoelvloeistof


Check de conditie van de olie en koudemiddel 


Visuele controle van de olie


De conditie van olie in het airco systeem is een belangrijke factor voor een goed functionerend systeem. De enige manier om een inspectie te doen van de olie in het airco systeem is met een olie inspectie glas. Doordat koudemiddel en compressorolie gelijktijdig door het airco systeem wordt getransporteerd is het mogelijk om de kwaliteit van de olie visueel te controleren.


Olie Check Tool


Met de oliecheck set kun je de olie en koudemiddel in een airco-installatie controleren. De set is ook bruikbaar als filter om vervuilde systemen leeg te halen, dan bescherm je direct het airco service station.


Het kijkglas kan losgemaakt worden voor reiniging. Diagnostisch apparaat voor kwaliteitscontrole van olie in aircosystemen en reiniging d.m.v. het filter. Deze set wordt geleverd in een handige koffer.


Meer informatie over spoelen en olie checken? Neem contact op met onze servicemonteurs.


Olie check tool   

;